چرا کلینیکها و پزشکان به CRM نیاز دارند؟
CRM (Customer Relationship Management) نرمافزار مدیریت ارتباط با مشتری است. تمام بیمارانی که به مطب پزشکان و کلینیکهای درمانی و یا حتی بیمارستانها مراجعه میکنند درواقع مشتریان آنها هستند. مدیریت ارتباط با مشتری علاوه بر جنبه کسب درآمد باعث رضایت و انجام سریعتر کارها میشود و بهنوعی علاوه بر ایجاد رضایتمندی مشتری میتواند با ساماندهی ارتباطات داخل هر مجموعه، از اتلاف وقت و هزینه جلوگیری کند. به قول ضربالمثل معروف انگلیسی “مشتری پادشاه است”.
اما CRM چگونه به مدیریت مطب و کلینیک کمک میکند؟
1- ثبت اطلاعات بیماران: معمولاً مطبها در تماس اولیه بیمار با منشی از یک دفتر ساده جهت ثبت اطلاعات و برای پذیرش از یک فرم کاغذی برای ثبت شرححال و داروهای تجویزشده استفاده میکنند. در کلینیکها از فایلهای اکسل و یا نرم افزاهای جزیرهای استفاده میشود. هیچکدام از موارد یاد شده نمیتواند بهسرعت CRM اطلاعات و سوابق بیماران را در اختیار پزشک و کارکنان قرار دهد.
CRM میتواند به تعداد دلخواه فیلد ایجاد کند و فایلهای مورد نظر (نظیر اسکن دفتر چه بیمه، نسخه، نامه معرفی و …) را به اطلاعات بیمار پیوست کند.
2- دستهبندی مشتریان: برخلاف سیستم کاغذی شما در CRM قادر خواهید بود که بیماران را بهدلخواه دستهبندی کنید. هر دستهبندی در اختیار یک پزشک یا یک منشی قرار بگیرد و یا جهت امور بازاریابی از دستهبندی استفاده کنید.
3- سیستم پشتیبانی: کلینیکها همانند هر مجموعه اقتصادی دیگری قادر خواهند بود تا با جذب مشتریان وفادار و معرفی مشتریان جدید توسط مشتریان قبلی، رونق کسبوکار خود را بیشتر کنند. سیستم پشتیبانی وظیفه ایجاد ارتباط مستمر با بیماران را دارد و ایشان قادر خواهند بود تا با ثبت نظرات، شکایات و انتقادات، شرکت در نظرسنجی، پرسش و پاسخ اینترنتی و … با کلینیک یا مطب در ارتباط باشند و مدیریت مجموعه با دریافت نظرات مشتریان سعی در رفع نواقص داشته باشد.
4- ارتباط با بیمار: کلینیک یا مطب قادر خواهد بود از طریق ایمیل، پیامک و تلگرام با بیمار در ارتباط باشد. از این قابلیت میتوانید برای راهنمایی بیماران و یا هر نوع ارتباطی با ایشان استفاده کنید.
5- موتور زمانبندی: CRM قادر است تا یادآوریهای مهم را با استفاده از موتور زمانبندی برای بیمار ارسال کند. سیستم زمانبندی قادر است که بدون اینکه چیزی ازقلمافتاده شود تمام وقایع، رویدادها و یادآوریهای را برای پزشک، کارکنان و بیماران ارسال کند.
6- فرم ساز: در فرم ساز قدرتمند CRM قادر هستید تا هر فرمی که موردنظر شما باشد را بهراحتی طراحی کنید و با دادن سطح دسترسیهای متنوع به کاربران، اطلاعاتی که تاکنون در فرمهای کاغذی ثبت میکردهاید را بهصورت آنلاین ثبت کنید.
7- سیستم نوبتدهی آنلاین: اگر پزشک یا کلینیک دارای وبسایت باشد قادر است تا با ساخت یک فرم در CRM بهراحتی و بدون داشتن دانش تخصصی بالا کد HTML حاصل را در وبسایت قرار بدهد و یک سیستم نوبتدهی آنلاین ایجاد کند.
8- سیستم تلفن گویا: امروزه اغلب کلینیکها و مطبها یک مرکز تماس دارند ولی این مرکز تماس به CRM متصل نیست. اتصال سامانه تلفن گویا به CRM این قابلیت را ایجاد میکند هر تماسی در سوابق بیماران ثبت شود. علاوه بر ضبط مکالمات شما قادر هستید تا سیستم نوبتدهی تلفنی داشته باشید و بهصورت 24 ساعته قادر به ثبت تماس و نوبتدهی به بیماران باشید. برای این کار شما نیازمند یک مرکز تماس هوشمند هستید.
9- کارتابل و چت داخلی: مدیران کلینیکها به راحتی میتوانند کارهای مورد نظر خود را در کارتابل کارکنان ثبت کنند و مکاتبات به صورت اتوماسیون انجام شود. همچنین جهت کاهش سر و صدا وجود چت داخل نرم افزار بسیار کارآمد است.
10- اگر یک فایل اطلاعاتی دارید که تمایل ندارید تمام اطلاعات را دوباره در CRM ثبت کنید نگران نباشید. CRM هم ورودی و هم خروجی اکسل دارد. علاوه بر این گزارش ساز قادر است از طریق Web Service و Connection به پایگاه داده نرم افزارهای موجود شما متصل شود و گزارشهای مطلوب شما در CRM برای هر مشتری به تفکیک نمایش داده شود.